top of page
Blog: Blog2
Zoeken
  • Foto van schrijverPeter Nederstigt

Waarom zou ik een bedrijfsblog starten?

Een blog (samenvoeging van web en log) is een persoonlijk online dagboek dat regelmatig wordt bijgehouden. Een blogger publiceert op zijn blog informatie die hij wil delen met de bezoekers van zijn weblog.


Weblogs bieden hun lezers de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties onder de berichten te plaatsen. Het is het persoonlijke en gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers.


Je kunt je blog gebruiken om gebeurtenissen, trends en nieuws over je bedrijf weer te geven. In een blog kun je laten zien wat jouw kennis is, hoe je tegen zaken aankijkt en kun je je presenteren en profileren.De 5 belangrijkste redenen om vandaag nog met je bedrijfsweblog te beginnen


1. Menselijk Met je website kun je je producten of diensten promoten of verkopen. Een blog vermenselijkt je bedrijf. Klanten zijn hierdoor loyaler en trouwer. Een blog zorgt ervoor dat je bedrijf meer open en toegankelijk wordt.


2. Vindbaar Dankzij je blog verbeter je je posities in zoekmachines (organische vindbaarheid) . Het aandeel van dynamische content in de zoekresultaten van Google neemt sterk toe. Een wekelijks nieuw blog wordt door Google beter dan informatie op een statische website.


3. Loyaal Een blog leent zich uitstekend om je te presenteren aan je huidige en potentiele klanten. Klanten worden geïnformeerd over ontwikkelingen in je bedrijf en begrijpen beter wat je doet en levert. Hierdoor kun je nieuwe klanten aantrekken en worden de bestaande klanten loyaler.


4. Contact Omdat een blog interactief is, krijg je beter inzicht in de behoeften en interesses van je klanten. Je kunt hierdoor in contact komen met nieuwe klanten en je kunt de reacties die bezoekers achterlaten gebruiken om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen of je bestaande aanbod te verbeteren.


5. Leerzaam Bloggen is leuk. Het is leerzaam om regelmatig een moment te kiezen om je resultaten, mening en gedachtes met je klanten, medewerkers en geïnteresseerden te delen.
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page